Wijn Van Eigen Bodem.JPG
Peter Doomen - update 2021 Wijn van Eigen Bodem is uit

leenpub.com

de laatste update van Wijn van Eigen Bodem is klaar (update 2021). Wie het boek ooit kocht krijgt gratis update via de website van Leanpub.

Meer dan 710 hectaren Belgische wijngaarden beschreven. Koop Locaal ! 

ISOPIX_25960377-017-1618037402.jpg
Franse wijnboeren maken trieste balans op na ‘ergste vorst in decennia’

businessam.be

Na verschillende nachten vorst en een paar extreem vroege zonnige lentedagen, lijkt de schade enorm in sommige Franse gebieden.

Bon_Duitslandboek.jpg
Wijnland Duitsland 

het nieuwe boek van Gerd Brabant & Marc Roovers

Gerd Brabant en Marc Roovers hebben met Wijnland Duitsland een uniek naslagwerk geschreven. Een inspirerend boek, dat niet alleen heel wat achtergrond biedt over de wetgeving, de geschiedenis en de regio’s, maar ook elk wijngebied afzonderlijk belicht. Je vindt er specifieke informatie om elke wijnregio te doorgronden en portretten van wijnbouwers en persoonlijkheden die hen in al die jaren hebben geïnspireerd. Voor de wijntoerist of wandelaar bevat het boek wijnwandeltips, adressen van aanbevolen

domeinen, restaurants en hotels. De auteurs spreken vanuit een rijke ervaring, hun teksten zijn doorspekt met anekdotes en leuke weetjes. Uit elke bladzijde blijkt hun passie en liefde voor Duitse wijnen. Kortom, een heerlijk boek om Duitsland als wijnland te begrijpen en te beleven.

 

Nooit eerder werd het wijnland Duitsland zo uitgebreid en smaakvol in

kaart en beeld gebracht. Een niet te missen naslagwerk voor wijnliefhebbers

en sommeliers!

 

Het boek rechtstreeks bij de auteurs bestellen is voor hen een extra steun voor een jaar intens werk, bovendien zal je het boek vroeger dan waar ook kunnen verkrijgen (midden april i.p.v. einde mei). Omdat je het vertrouwen geeft als eerste het boek bij hen te reserveren, zullen ze als "extraatje" je in de toekomst op de hoogte houden over bepaalde wijzigingen en updates. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe Duitse wetgeving concreet wordt, een extra wijnwandeling, enz. En uiteraard mag je hen bij de minste vraag wat Duitse wijn betreft contacteren.

Reukverlies-corona.jpg
Geen Smaak - Geen Geur.
Wat dan als sommelier?

Jeanette van der Steen (Bon Baron) vraagt zich op Facebook af, wat de impact van covid-19 op de smaak- en geurvermogen is van onze Belgische Sommeliers?

Poderi SanCristoforo.jpg
S'Amfora Podere San Cristoforo Petit Verdot - Onderwaterrijping

Een van onze leden Christoph Sunaert heeft deze unieke wijn in zijn bezit. Wil je meer weten over deze wijn, lees dan zeker verder

steven-spurrier-bride-valley-920x609.jpg
Decanter Wijnlegende
Steven Spurrier overleden
(1941-2021)

Steven drukte vele jaren zijn stempel op de wijnwereld. Hij richtte Académie du Vin, Judgement of Paris en de Decanter World Wine Awards op.

eolebdbok-01.png
Schuimwijn van Domaine Du Chant D'Eole wint Best Sparkling Wine 2020

Op de London Wine Competition werd tussen 1000 flessen uit 41 landen deze Belgische wijn geselecteerd. Lees meer over dit domein

694.webp
Rijping op de zeebodem

www.hln.be - Steven Alen 4 maart 2021

Argentijnse wijnmakers hebben een experiment uitgevoerd. Wat is het effect van onderwaterrijping 

e28094pngtreee28094happy-new-year-2021-g
Onze Beste Wensen Voor 2021

wijn.doorbraak.be - l'année Vin-vin

Het ganse bestuur wensen alle leden een voorspoedig en gelukkig 2021. We hopen de proeverijen snel op te kunnen starten én jullie allemaal fysiek terug te zien.

Simonne en Jeanette Van der Steen (bezieler van het wijndomein Bon Baron) wuiven het bijzondere l'année vin-vin uit .

12753_big.jpg
Geluk zit soms in een ... Wijnkaraf

Decanter

Een jong koppel bestelde de goedkoopste Pinot Noir in een New Yorks restaurant. Maar door een verwisseling van 2 identieke wijnkaraffen kregen ze een Mouton Rothschild 1989 op hun tafel (kostprijs op de wijnkaart: 2000 USD). De tafel die de Mouton Rothschild had besteld had niets in de gaten, terwijl het jonge koppel deden alsof ze een zeer dure wijn aan het proeven waren. De restauranteigenaar heeft toch beide tafels geïnformeerd. Beide tafels hebben enorm van hun avond genoten, alleen de restauranteigenaar iets minder. (bron: Decanter)

Mount-Veeder.jpg
Hoe bosbranden wijn ondrinkbaar maken

VRT - Radio1

Pas als men de fles opent, wordt men gewaar dat er iets ernstig mis is. Lees er meer over op VRT NWS

 
 
 
 
Walsen, proeven en spuwen in voetbalstadion FC Dender

Laat ons het even over wijn hebben. In Denderleeuw vonden vandaag de Nationale Proeven plaats. Die proeven worden al voor de 51ste keer georganiseerd door de Vlaamse Wijngilde. En het zijn eigenlijk examens wijnproeven. Veel stress dus voor leden die meester of grootmeester willen worden. Maar liefst negentig deelnemers gingen de uitdaging aan vanochtend. (TVOost 17/11/2019 - 18:30)