Oud Conynsbergh - gastspreker Kris Van de Sompel

Op deze pagina vinden jullie wat bijkomende informatie. Naast de gebruikte slides van onze online proeverij vinden jullie ook de technische fiches van OC Auxerrois en OC Pinot Noir Natuur.

Een bezoekje aan de website van dit mooie wijndomein is zeker de moeite waard. https://www.oudconynsbergh.be

Technische fiche van Auxerrois 2018

Druif: 100 % pinot auxerrois

Onderstam: Couderc

 

Bodem : zandleem met ondergrond van mariene zandafzettingen met glauconiet en fossielen.

Wijngaard : Mussenhoeve, Vremde

Vergisting :  vergist op inox cuve, met gebruik van cultuurgisten

Opvoeding :  inox

PH : 3,25 - TA : 5,9 gr/l - SO² ( vrij) : 32 mg/l - Alcohol : 11 %

Aantal produktie :  11000 flessen

Beschikbaar vanaf :  20/6/2019

Omschrijving & Proefnotities ; 

Deze wijn toont de lichte, mineralige kant van de pinot auxerrois. In de neus  intense aroma’s van rijp geel fruit en citrus. In de mond een aangename friszurige aanzet, en een hint van mineraliteit. Middellange afdronk met verfrissende toets op het eind.

.

Foodpairing :  Naast een ideaal aperitief is deze wijn de perfecte compagnon voor witte asperges, zijnde koud in een salade of warm met wat gerookte zalm. 

Verouderingspotentieel  : Nu te drinken.

Technische fiche van Pinot Noir Natuur 2018: 

Druif: 100 %  pinot noir

Onderstam: Couderc

Bodem: zandleem met ondergrond van mariene zandafzettingen met glauconiet en fossielen.

Wijngaard:  Melkkuip

Vergisting:  Maceratie en vergisting op  houten vat met natuurlijke gisten ( 16 dagen)

Opvoeding:   9 maand houtlagering op barriques ( 228 l) van Franse eik

PH : 4 - TA : 4,1 gr/l - SO² ( vrij) : 20 mg/l - Alcohol : 12,5 %

Aantal produktie :  900 flessen

Beschikbaar vanaf :  20/09/2020

Omschrijving & Proefnotities:

Het gebruik van natuurlijke gisten en de vergisting op houten vat geeft  deze wijn complexiteit en structuur. Aardse en mineralige tonen wisselen af met aroma’s van rijp rood fruit en kruidigheid. Krachtige aanzet in de mond met een mooie tanninestructuur en een duidelijke houttoets in zijn jeugd. Lange afdronk met een rond mondgevoel en elegante finale. 

Foodpairing:  Geef deze klassevolle pinot noir bij gerechten met een intense aardse toets, zoals hazenpeper, civet van hert of een risotto met rode wijn en eekhoorntjesbrood.

Verouderingspotentieel  : Nu op dronk en tot eind 2023.

Dia1
Dia1

Dia2
Dia2

Dia23
Dia23

Dia1
Dia1

1/23