top of page
< Back
Château Talbot

Château Talbot

We starten ons jubileumjaar met een knaller van formaat. Château Talbot bezoekt vier commanderijen van de Vlaamse wijngilde en onze commanderij is er eentje van. Mr Laporte brengt een mooie avondvullend programma versiert met 7 fantastische wijnen.

20200918-Front.png
Henri 2.jpg

Henri's verslag van onze proeverij

Château Talbot

De appellation Saint-Julien ligt in het hart van de Médoc-wijngaard. De 900 hectaren wijngaarden van Saint-Julien grenzen aan het estuarium van de Gironde en zijn één van de meest homogene terroirs van alle gemeente-appellations van de Médoc. De hellingen op de oevers van de Gironde zijn samengesteld uit dikke lagen oude Kwartaire kiezelsteen, de ondergrond is klei en zand met veel ijzer; verder westwaarts is de bodem meer kiezelachtig. Dit bodemtype levert de natuurlijke drainage, die perfect geschikt is voor druiventeelt. Saint-Julien bevat niet minder dan 11 geclassificeerde crus, die samen een groot gedeelte afdekken van de appellation. Deze wijnen onderscheiden zich door hun natuurlijke finesse en succesrijke balans. Hun stijl creëert een perfecte schakel tussen de elegantie van de Margaux-wijnen en de kracht van de Pauillac-wijnen. Van de 11 ‘grands crus’ binnen Saint-Julien zijn er 5 deuxième crus, 2 troisième crus en 4 quatrième crus; Château Talbot behoort tot de laatste groep.

Château Talbot - Geschiedenis

Vanaf het plateau van Saint-Julien kan men Château Talbot in de verte zien liggen midden in een zee van wijngaarden, parken en hoge bomen. Dit landgoed met kasteel heeft een rijke geschiedenis. Zijn naam komt van de Engelse Maarschalk John Talbot, 1e Graaf van Shrewsbury, gouverneur van Guyenne en befaamd Engels militair bevelhebber, die verslagen werd bij de slag van Castillon in 1453. Ongetwijfeld is Château Talbot één van de meest bekende Médoc-wijnen. Sinds meer dan een eeuw (vanaf 1918) is het wijndomein in bezit van één enkele familie, Cordier. Het wijngoed beslaat meer dan honderd hectaren aan wijngaarden, ideaal georiënteerd op het zuidwesten, en produceert wijnen die herkend worden voor de blijvende kwaliteit van zijn wijnproducten.

Connétable Talbot - 2015

Tamaral Rosado 2019.png

Connétable Talbot - 2018

Tamaral Rosado 2019.png

Château Talbot - 2006

Tamaral Rosado 2019.png

Château Talbot - 2009

Tamaral Rosado 2019.png

Château Talbot - 2016

Tamaral Rosado 2019.png

Château Talbot - 2018

Tamaral Rosado 2019.png

Château Talbot - Caillon Blanc - 2018

Tamaral Rosado 2019.png

Tamaral Rosado 2019.png

Tamaral Rosado 2019.png

Tamaral Rosado 2019.png

Tamaral Rosado 2019.png

bottom of page