top of page

Oud Conynsbergh - gastspreker Kris Van de Sompel
Oud Conynsbergh - gastspreker Kris Van de Sompel
Onze 1ste zoom sessie - we bespreken 2 wijnen waarvan je hier ook de technische fiches terugvindt. De technische fiches van OC Auxerrois en OC Pinot Noir Natuur.
Technische fiche van Auxerrois 2018
Druif: 100 % pinot auxerrois
Onderstam: Couderc
Bodem : zandleem met ondergrond van mariene zandafzettingen met glauconiet en fossielen.
Wijngaard : Mussenhoeve, Vremde
Vergisting : vergist op inox cuve, met gebruik van cultuurgisten
Opvoeding : inox
PH : 3,25 - TA : 5,9 gr/l - SO² ( vrij) : 32 mg/l - Alcohol : 11 %
Aantal produktie : 11000 flessen
Beschikbaar vanaf : 20/6/2019
Omschrijving & Proefnotities ;
Deze wijn toont de lichte, mineralige kant van de pinot auxerrois. In de neus intense aroma’s van rijp geel fruit en citrus. In de mond een aangename friszurige aanzet, en een hint van mineraliteit. Middellange afdronk met verfrissende toets op het eind.
.
Foodpairing : Naast een ideaal aperitief is deze wijn de perfecte compagnon voor witte asperges, zijnde koud in een salade of warm met wat gerookte zalm.
Verouderingspotentieel : Nu te drinken.
Technische fiche van Pinot Noir Natuur 2018:
Druif: 100 % pinot noir
Onderstam: Couderc
Bodem: zandleem met ondergrond van mariene zandafzettingen met glauconiet en fossielen.
Wijngaard: Melkkuip
Vergisting: Maceratie en vergisting op houten vat met natuurlijke gisten ( 16 dagen)
Opvoeding: 9 maand houtlagering op barriques ( 228 l) van Franse eik
PH : 4 - TA : 4,1 gr/l - SO² ( vrij) : 20 mg/l - Alcohol : 12,5 %
Aantal produktie : 900 flessen
Beschikbaar vanaf : 20/09/2020
Omschrijving & Proefnotities:
Het gebruik van natuurlijke gisten en de vergisting op houten vat geeft deze wijn complexiteit en structuur. Aardse en mineralige tonen wisselen af met aroma’s van rijp rood fruit en kruidigheid. Krachtige aanzet in de mond met een mooie tanninestructuur en een duidelijke houttoets in zijn jeugd. Lange afdronk met een rond mondgevoel en elegante finale.
Foodpairing: Geef deze klassevolle pinot noir bij gerechten met een intense aardse toets, zoals hazenpeper, civet van hert of een risotto met rode wijn en eekhoorntjesbrood.
Verouderingspotentieel : Nu op dronk en tot eind 2023.

Henri's verslag van onze proeverij
Het wijndomein Oud Conynsbergh
Start van het domein
Vigna een ander Antwerps wijndomein
Kwart meer Belgische wijnbouwers in 2020
Getting a thirst for Belgian Wine
bottom of page