top of page

Spaanse Top Wijnen

26 mei 2023
Spaanse Top Wijnen

Zaal Den Breughel

Onze wijnmeester Marc neemt ons mee naar de tophuizen van Spanje op deze speciale avond. Deze avond is extra te betalen (50 euro) en de inschrijvingen worden afgesloten op 28 april 2023. Culinair zal het keukenteam jullie ook verzorgen met een typisch Spaans gerecht.
Raphael Palacios komt uit een familie van wijnbouwers die vertakkingen heeft in Rioja en Priorat. In DO Valdeorras heeft hij met zijn witte wijnen zich snel bij de top van de Spaanse wijnbouwers gevoegd. https://www.rafaelpalacios.com
Alvaro Palacios (de broer van Raphael) heeft zijn zinnen gezet op de Priorat en zorgt samen met enkele anderen al sinds de jaren 80 voor de heropleving van de wijn in deze streek. Welke wijn zal Marc voor ons selecteren van dit wereldberoemde domein.
Uit DO Bierzo gaan we proeven van het domein Castro Ventosa. Dit eeuwen oude domein (1752) laat ons kennis maken met specifieke druivenrassen. http://www.castroventosa.com/ingles/index.php
Er volgen nog verschillende pareltjes van Sardon del Duero, Rioja, Madrid. Kortom deze avond is er eentje om te likkebaarden. https://www.bodegasmuga.com/; https://www.abadia-retuerta.com ; https://roda.es/en/ en natuurlijk nog wel een verrassing hier en daar. Jullie komen toch ook ?
bottom of page