Müller-Thurgau

Müller-Thurgau is een witte druivensoort. In 1882 is deze ontwikkeld door de wetenschapper Hemann Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau.

Dit druivenras is zeer succesvol wereldwijd. Het is een druivensoort die relatief weinig eisen stelt aan bodem en weersgesteldheid.

De druif rijpt vroeg en levert sappige, soms bloemige wijnen met een fijn, fruitige muskaataroma. Het zuur is aan de milde kant

Müller-Thurgau

Wijn van deze druif heeft milde zuren, is fruitig en kan het best jong gedronken worden.

De druif rijpt vroeg en levert sappige, soms bloemige wijnen met een fijn, fruitige muskaataroma. Het zuur is aan de milde kant. De wijn heeft iets licht ziltige, wat direct linkt aan een zuurtje en laat je dan denken aan groene appel. Wijnen uit noordelijkere omstreken kunnen wat zuurder zijn. .

Wijnen uit Nieuwe-Zeeland smaken naar pompelmoes of andere scherpe citrusvruchten. De wijn heeft weinig kleur en kan soms bijna doorzichtig uitvallen.

Alternatieve namen:

Riesling Silvaner, Rivaner, Müllerka, Müllerovo

Afkomst: 

Kruising tussen Riesling Weiss en Madeleine Royale